Traditionele content verliest van video content?

Van content marketing naar video marketing?


Wanneer gesproken wordt over de online marketing trends van 2017 komt content marketing vrijwel altijd aan bod. In tegenstelling tot de laatste 3-4 jaar wel op een totaal andere manier.
Content marketing heeft de laatste jaren bovenaan de agenda van vele marketeers gestaan. Eind 2016 worden voorspellingen gedaan dat de budgetten voor content marketing sterk af zullen nemen in 2017. (Chaffey, 2016)

Wat is content marketing?
Content marketing is eigenlijk niks minder dan informatie bieden die aansluit op wat je doelgroep wil weten.  Volgens Wikipedia bevat content marketing alle soorten marketing waarbij content wordt verspreid. Contentmarketing wordt nu vooral gezien in de vorm van blogs en andere tekstuele content. Bedrijven, marketingbureaus en ook consumenten zijn  de laatste jaren meer dan ooit bezig met het creëren van content. Vaak wordt geprobeerd aan branding te doen of het bouwen van vertrouwen of gezag om zo uiteindelijk tot meer conversie te komen. (Bruijtnjes, NB) (Wikipedia, 2016)

Waarom worden de budgetten voor content marketing minder?
Content marketing is de laatste jaren ‘booming’ geweest en is dit nog steeds. Vrijwel in iedere online marketing blog. webinar of seminar werd gesproken over content marketing. Content marketing is dan ook helemaal niet verkeerd. Wel raakt de consument verzadigd van massa content marketing en worden de snelle resultaten van content marketing steeds minder. Het duurt daarbij vaak een tijd voordat google nieuwe content heeft geïndexeerd waardoor het directe effect van content marketing afneemt.
Online marketeers beweren dan ook dat komend jaar de budgetten voor content marketing af zullen nemen. Dit kan mogelijk kansen bieden voor marketeers die wel door blijven zetten op tekstuele content.
‘Online marketeers beweren dan ook dat komend jaar de budgetten voor tekstuele content marketing af zullen nemen’

Afbeeldingsresultaat voor content marketing

Video marketing, de trend van 2017?
Volgens de top van marketeers is de trend van de komende tijd video marketing. Het wordt voor consumenten steeds makkelijk om video’s te streamen. In combinatie met content-moeheid zal video de komende jaren alleen maar meer gaan winnen.

De vraag is echter in hoeverre video marketing de oplossing is? Wanneer het gros van de online marketeers zich zal storten op video marketing wordt er dan niet weer een overvloed aan video content gecreëerd en ontstaat er binnen de kortste keren videomoeheid ?
Zit het probleem niet puur in het feit dat de content van tegenwoordig nog teveel om massa draait en te weinig meerwaarde bied voor de klant? Uiteraard is video een trend waar je niet om heen kan. Belangrijker wel is voor bedrijven om zich vaker dan ooit achter de oren te krappen of ze wel echt content creëren voor de klant? Ontstaat er echt binding door de klant te vaak met niet nuttige content lastig te vallen? (Dutchcowboys, 2016) (Beekum, 2016)

Wat moet jij als bedrijf of marketeer nou doen?
Als ik kijk vanuit het oogpunt van de  consument ben ik van mening dat er te vaak nog gecommuniceerd wordt vanuit bedrijven met niet passende of waardevolle content. Ik ben van mening dat tekstuele content nog lang niet aan zijn einde is. Het is dan wel meer dan ooit belangrijk om gepersonaliseerde en specifieke content te delen met je doelgroep.
De vraag zal dan ook altijd de vraag achter de vraag moeten zijn bied ik mijn klant echt waardevolle content?

Bronnenlijst

Beekum, R. v. (2016, Juni 10). Zo ziet mobile marketing eruit in 2017. Opgeroepen op Oktober 25, 2016, van Marketingfacts: http://www.marketingfacts.nl/berichten/zo-ziet-mobile-marketing-eruit-in-2017

Bruijtnjes, J. (NB, NB NB). definitie. Opgeroepen op Oktober 24, 2016, van Joerybruijntjes: https://joerybruijntjes.nl/contentmarketing/definitie/

Chaffey, D. (2016, September 8). Digital Marketing Trends 2016 – 2017. Opgeroepen op Oktober 23, 2016, van Smartinsights: http://www.smartinsights.com/managing-digital-marketing/marketing-innovation/digital-marketing-trends-2016-2017/

Dutchcowboys. (2016, Oktober 20). De top 5 marketingtrends voor 2017. Opgeroepen op Oktober 25, 2016, van Dutchcowboys: http://www.dutchcowboys.nl/marketing/de-top-5-marketingtrends-voor-2017

Wikipedia. (2016, September 24). Contentmarketing. Opgeroepen op Oktoberr 27, 2016, van Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contentmarketing

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s