Wat is online marketing?

Online marketing en bedrijven in 2016

Wat is nou precies online marketing?
Volgens een van de meest geraadpleegde enceclopedy’s van het internet ‘Wikipedia’ is online marketing een vorm van marketing van producten en diensten via het internet. Vooralsnog een erg basale omschrijving maar waar echter geen woord van is gelogen.
Online marketing is een verzamel naam van alle marketing gerelateerde activiteiten op het www. Er zijn tal van marketing activiteiten via het internet te vinden, zowel zichtbare en niet zichtbare marketing.
Online marketing heeft als doel het aantrekken van klanten, relatie opbouwen met een klant en uiteindelijk zorgen dat de klant overgaat tot aankoop. (Odden, 2014)
(Wikipedia, 2016)

Echter wordt op de veel websites gesproken over hoe het bedrijf zich kan positioneren tegenover de klant door middel van online marketing. Hoewel dit bedrijfsafhankelijk is ben ik van mening dat online marketing of digital marketing eigenlijk om het verzamelen van klant informatie draait. Waarop de bedrijfsvoering vervolgens aangepast en geoptimaliseerd kan worden. (Bel, 2008)

Waarom online marketing?
Het feit dat u op deze blogpost bent gekomen betekend dat u ergens al in gedachten hebt dat ook u gebruik moet gaan maken van online marketing maar misschien nog niet geheel bewust bent van de urgentie en hoe het in te zetten. Lees vooral verder!

Online marketing is sinds de opkomst een droom van iedere marketeer geweest. Informatie over potentiele klanten was nog nooit zo gemakkelijk en in massale aantallen verkrijgbaar. (potentiele) Klanten zijn met de komst van het wereld wijde web nog nooit zo dichtbij geweest maar daarbij ook weer zo ver weg wanneer u niet meegaat in de markt.

 

Alles draait om het raken van de kern!

3_voordelen_marketing-1-1
Bron:sigmasolutions.nl

Online marketing heeft er voor gezorgd dat grote klant groepen efficiënter te bereiken zijn, klanten zijn te volgen, er kan sneller en goedkoper gecommuniceerd worden met de klant, de daadwerkelijke behoefte van klanten kunnen worden achterhaald met als gevolg dat de bedrijfsinspanningen specifiek kunnen worden ingezet om succes te behalen.

Tot slot misschien wel het belangrijkste voordeel van online marketing is de eenvoudige manier van analyseren, het is nog nooit zo makkelijk geweest om data te verzamelen over je (potentiële)klant. Het analyseren van deze gegevens over potentiële klanten en hierop direct ge-target te adverteren.
(Techopedia, 2016)

Het inzetten van online marketing kan voor elk soort bedrijf succesvol worden ingezet maar vergt bij iedere branche en doelgroep een andere aanpak. Het internet heeft ervoor gezorgd dat MKB bedrijven kunnen concurreren met grote multinationals op hun eigen niche. Benieuwd hoe u online marketing in kunt zetten voor uw eigen onderneming of het bedrijf waar uw werkzaam bent? Houd dan zeker komende blogs over de onlinemarketing trends in de gaten waarin specialistische gebieden van online marketing worden uitgeplozen en mijn kijk en visie op diverse sociale media aan bod komt!

 

 

 

 

Bronnenlijst

Bel, E. J. (2008, Februari 12). Wat is nu precies digital marketing een wiki definitie . Opgeroepen op Oktober 24, 2016, van Marketingfacts: http://www.marketingfacts.nl/berichten/wat_is_nu_precies_digital_marketing_een_wiki_definitie

Odden, L. (2014, NB NB). digital marketing. Opgeroepen op Oktober 21-10-2016, 2016, van toprankblog: http://www.toprankblog.com/2014/07/digital-marketing/

Techopedia. (2016, NB NB). Online marketing. Opgeroepen op September 26, 2016, van Techopedia: https://www.techopedia.com/definition/26363/online-marketing

Wikipedia. (2016, Januari 9). Internetmarketing. Opgeroepen op September 26, 2016, van Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Internetmarketing

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s